F-gassencertificaat normen en wetten verplicht!

F-gassen certificaat normen en wetten verplicht!

In beoordelingsrichtlijn 100 (BRL 100) zijn de eisen vastgelegd voor certificatie tegen het certificaat F-Gassen voor bedrijven. Als uw organisatie werkzaamheden voor opdrachtgevers (derden) uitvoert is het hebben van dit certificaat verplicht. Deze regeling heeft betrekking op gefluoreerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen koelinstallaties en borgt dat een gecertificeerd persoon de controles en onderhoud aan apparatuur uit. Naast dat de persoon gecertificeerd moet zijn, geldt dit ook voor een deel van de handelingen voor zijn werkgever.

Grispen Techniek is een gecertificeerd F-gassen bedrijf door Dekra controle. Dit houd in dat wij op alle onderdelen kwa koelgassen en klanten worden gecontroleerd door de inspector van Dekra (Overheid europese verdrag).

Wegens ernorme gas milieu acties in de koelbrache is de vrije verkoop van schadelijke koelgassen R404A voor de ozonlaag aan banden gelegd gelukkig voor onze aarde met name de OZONLAAG.

Bij nood reparaties koel en vriesinstallaties zal het advies van het gecertificeerde bedrijf in acht moeten worden genomen. Zo niet kan dat gevolgen hebben voor u als klant middels de controles van onze overheid.

Door de nieuwe F-gassenverordening, die per 1 januari 2015 in werking is getreden, zijn de R-404a en de R-507 niet meer interessant voor de markt daarom een enorme verhoging € 125 voor 1 kg maar liefst om als nieuw product in nieuwe installaties te gebruiken. Meer informatie over de F-gassenverordening.

Dekra website

Westfalen website

Contactgegevens

Grispen Techniek
Broekhin-Zuid 20
6042 EC Roermond

0475-342933
06-10544307

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk